马云当浙江会长的精彩演讲

Chinoiseries 《汉瀚》

想创业, 从商(尤其在中国), 不可不听:

1. 中国前30年开放发展太顺利:
◇ 招商, 拨地, 基础建设, 银行融资, 建加工厂, 低工资的人力
◇ 代价: 污染环境, 下一代子孙受害
◇ IP版权什么都没有

2. 未来30年的经济转型发展: 低端到高端工业
◇ 前5年: 阵痛如拔牙: 流血, 请假休息
◇ 10-15年后: 世界唯一的发展机会在中国
◇ “中等经济”目标: 5亿中国人 = 美国的3倍
◇ 经济的”2 马1牛”: 马是外贸, 出口。 牛是内需, 是消费 (消耗浪费)。
◇ 中国政府拿银行钱出来易, 叫人民拿钱消费难 ! 要靠中国的企业家”诱”内需.
◇ 实体和虚拟经济: 混合, 不该分。服务业/制造业拼的不是低成本, 是

拼: 创造力, 人才, 制度

IT : Information Technology 企业的信息
DT: Data Technology 消费者/市场的信息

未来的DT时代:
◇ 靠真本事, 创新
◇ 不靠拉关系, 贪污
◇ 企业人才, 企业文化
◇ 互联网时代的企业: 全球化竞争

企业失败的模式: 看不见, , 看不起, 看不懂 , 跟不上 => 结局: 倒闭!!

VIDEO:
http://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzA5OTEwOTI5Mg==∣=402928307&idx=4&sn=ec3aa36ea80314b53c2f6545352ad285&scene=2&srcid=11292KgMcRprswYz6OqQKlWo&from=timeline&isappinstalled=0#wechat_redirect

View original post

Advertisements

About Chinoiseries2014

22CE World Lingua Franca
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s